maanantai 26. kesäkuuta 2017

JUHANNUS 2017

Me vietettiin juhannus sydänmaalla mun mummin ja ukin mökillä kahden vuoden tauon jälkeen. Oli ihanaa päästä pois kotoota keskelle ei mitään ja vain nauttia siskojeni ja perheen seurasta. Lähdettiin perjantaina ajamaan ja saavuttiin vähän ennen kuutta perille. Ukkini oli meitä vastassa lämmittämässä taloa ja näytti miten asiat siellä toimivat sillä jäätiin nyt ekaa kertaa yöksi niin että mummi ja ukki eivät siellä olisi. Kaikki oli kuin ennenkin, nitisevät lattiat, talon ominaistuoksu, hyttyset, rullalle menevät matot sekä ihana järvimaisema. Oliver sekä siskoni saapuivat hieman meidän jälkeen ja Oliverin ilmeestä huomasin sen samaisen jännityksen ja innostuksen sekaisen ilmeen joka mullakin oli pienenä kun saavuttiin perille sydänmaalle.

Perjantai-iltana saunottiin ja lasten mentyä nukkumaan juotiin pari olutta. Oli tunnelmallista höpöttää yhdessä samalla kun vanhanaikainen telkkari oli päällä taka-alalla ja ilta alkoi hämärtyä metsäisessä maisemassa.



Lauantaina herättiin kahdeksan jälkeen ja juotiin rauhassa aamukahvia. Tehtiin ristikoita, juoruiltiin ja juotiin lisää kahvia. Lounaan jälkeen Noel nukahti kuistille päiväunille samalla kun Jonde ja Oliver löysi meidän siskosten vanhan vesipyssyn ja ampui sillä toisiaan rannalla.

Oliver lähti mun siskojen kanssa käymään Tuurissa ja me jäätiin tuhiseva Noel pihalla katsomaan telkkaria Jonden kanssa. Illemmalla muiden saavuttua takaisin talolle Jonde alkoi grillamaan ja ukkikin kävi loihtimassa meille täytekakun ja lämmittämässä saunan. Oliver selvästi tykästyi mun ukkiin sillä koko ajan piti kulkea perässä ja katsoa että mitä seuraavaksi.

Illalla taas saunottiin ja tällä kertaa olin menossa uimaan kunnes nilkkani olivat veden peitossa ja tein äkkikäännöksen, nähtävästi mun nössöys kylmää vettä kohtaan ei ole kaikonnut mihinkään vuosien varrella.

Poikien nukahdettua pelattiin maailman pisin ja hauskin erä Trivial Pursuitia yhdessä. Noel heräsi vähän ennen puoltayötä joten vetäydyttiin itsekin makkariin nukuttamaan kuopustamme. Onneksi jo yhden aikaan uni maistui pikkuiselle taas joten päästiin itsekin nukkumaan.










Sunnuntaina heräsin puoli kahdeksan aikaan poikien kanssa ja siirryttiin alakertaan jotta muut saisivat vielä nukkua. Join kupin kahvia ja syötiin yhdessä aamupalaa ennen kuin ekat ihmiset heräsivät. Oliver katsoi piirrettyjä ja me luettiin Noelin kanssa lattialla(mä siis yritin lukea mutta Noel viskasi aina kirjan kiinni ennen ekan lauseen loppua jolloin vaihdettiin kirjaa). Pakattiin tavarat ja tutkittiin kaikkia mielenkiintoisia vanhoja kirjoja mitä sydänmaalta löytyy. Ukki tuli käymään vielä ennen lähtöämme ja Oliverilta meinasi päästä itku kun ei voitukaan jäädä pidemmäksi aikaa. Ajomatka kotiin tuntui lyhyemmältä kuin menomatka, Noel tosin nukkui hetken kauemmin joten käninää oli vähän vähemmän.




Meidän juhannus oli erittäin onnistunut ja mulla jäi ihan tosi hyvä maku suuhun, tänään päivällä iski jo harmitus ettei olla vielä sydänmaan rennossa ilmapiirissä mutta eiköhän sinne voi suunnata uudestaan. Musta on ihanaa että Oliverkin selkeesti nautti koko viikonlopun ja sanoi mulle että "minä haluan mennä joku päivä taas sydänmaalle!"


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, erityisesti tuo perhepotretti. :) Tee siitä mustavalkoinen taulu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää kyllä teettää joku taulu siitä!

      Poista