keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

3-VUOTIAS OLIVER

Muutaman päivän päästä esikoisemme täyttää jo kolme vuotta. Hänestä on kuoritunut ihan oma persoonansa ja on jo niin pieni iso poika.

Ulkopuolisen silmissä Oliver saattaa vaikuttaa ujolta, hiljaiselta pojalta joka tosin johtuu vain vieraista ihmisistä tai tilanteista. Todellisuudessa meidän kattomme alla asuu verbaalisesti lahjakas poika joka jaksaa hämmästyttää puheensa korrektiuudellaan ja mahtavilla ajatuksillaan. Olen varma että esikoisemme aivot eivät lepää hetkeäkään, sen verran fiksuja ajatuksia ja loputtomia lauseita ne tuottavat. Oliverilla on omanlainen huumorintaju ja hersyvä nauru. Hän on myös huomaavainen lapsi. Pikkuveljen itkiessä, isoveli rientää viereen paijaamaan saatesanoin "ei mitään hätää!" Ruoan jälkeen esikoisemme kiittää ruoasta, kertoo usein että rakastaa, auttaa pölyjen pyyhkimisessä, ruokkii koiran, pyytää anteeksi ja jakaa asioita. Jakaminen tapahtuu ainakin siihen asti kunnes pitäisi jakaa omat autot, se tuottaa vielä jonkin verran vaikeuksia mutta kaikilla meillä on omat pyhät asiat.


Esikoisemme on varovainen kiipeilijä eikä yhtään niin rämäpää kuin voisi olla. Hän osaa varoa korkeita paikkoja ja pyytää apua jos jokin ei onnistu. Pukeminen tuottaa vielä jonkin verran harmia ja saa aikaan nopean turhautumisen pojassa. Hän on myös tarkka siitä että housut varmasti ovat oikeinpäin eikä sukkien kantapää ole jalkapöydän päällä. Kengät tosin saattavat olla kummassa jalassa tahansa. Värit sekä numerot 1-10 ovat visusti jo muistissa ja muutama kirjainkin on jäänyt mieleen. Hän tietää että täyttää 3 vuotta ja osaa näyttää sen sormilla. Esikoisemme piirtää pää-jalkaisia olioita, piirrustuksissa ihmisillä on kaksi jalkaa ja koiralla 4-9. Silmiäkin saattaa olla useampi kuin kaksi. Kymmenen palan palapeli sujuu jo hienosti ja kuperkeikka on hallinnassa.


Lempiväri on punainen ja lempilelut autot. Lempipaita on varustettu dinon kuvalla ja lempiohjelma on Pipsa Possu. Paras kaveri on Kaapo ja Noel paras leikkikaveri. Lempimusiikkia soittaa Frööbelin Palikat sekä Robin. Lempiruokaa on maksalaatikko ja paras jätski on suklaa. Puistossa parasta on ajaa pyörällä ja rannalla parasta on uiminen. Talvi on paras koska silloin sataa lunta. Kumisaappaat ovat lempikengät sillä silloin saa pomppia vesilätäköissä.

Mun mielestä taas meidän esikoinen on paras esikoinen ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti