torstai 3. heinäkuuta 2014

No se neuvola

Tänään oli taas neuvolakäynti. Tosin viime neuvolastahan on jo yli kuukausi mutta koska lääkärikäynti oli vähän päälle viikko sitten, tuntuu että ravaan terveyskeskuksessa koko ajan. Painoa oli tullut puoli kiloa lisää sitten lääkärikäynnin, nyt siis kokonaisuudessaan seitsemän ja puoli kiloa.

Mitat rv 37+0(suluissa viime lääkärikäynti 35+5)

RR: 114/80 (115/75)
Hemoglobiini: 125
Sf-mitta: 33cm (32cm)
Turvotus +/-
Pissa: puhdas
Liikkeet: ++ (++)
Pojan syke: +140 (+166)

Poika oli edelleenkin raivotarjonnassa eikä kuullemma tuosta pääse enää käntymään, joten hyvä niin. Nyt vauva on myös "täysiaikainen" joten pikku jäbä jos siellä vatsassa mua kuuntelet, saat oikein luvalla tulla milloin haluat! Seuraava neuvola varattiin parin viikon päähän, saa nähdä onko meillä pieni vauva silloin vai ei, jotenkin mulla on sellainen kutina että laskettuun aikaan mennessä, on poju vieläkin visusti vatsassa.

Nukkuminen on tässä vaiheessa jo hyvin tuskallista. Vähän väliä joutuu nousemaan vessaan ja olo on kuin vaappuvalla pingviinillä. Kipeät jalat eivät yhtään auta asiaa ja istuminenkin alkaa olemaan vaivalloista, sillä beben jalat osuvat ikävästi kylkiluiden tuntumaan, estäen mua istumasta kunnolla. On tämä raskausaika kuitenkin vaan jotenkin kullanarvoista, jokainen liike minkä tuntee ja pienet nikottelut ovat niin ainutlaatuisen tuntuisia että tuntuu pahalta valittaa. Koen itseni onnekkaaksi siitä että mä saan kuitenkin käydä läpi raskauden, vaivoineen päivineen, ihan aikuisten oikeesti!

RV 37+0
Nyt menen tekemään itselleni aamiaista ja juomaan aamukahvit, ihanaa torstaita kaikille!



2 kommenttia:

  1. Mun mielestä on mielenkiintoista havainnoida kehon muutoksia ja tuntemuksia, myös niitä inhottavia. :) Hauska varmaan myöhemmin lukea mitä kaikkea silloin raskausaikana tapahtuikaan. Innolla odottelen että aika kulkee eteenpän, itse olen vasta keskikolmanneksen alussa tällä hetkellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, mäkin pidän tätä blogia vähän kuin päiväkirjana niin pakkohan niitä huonompiakin kokemuksia pitää tänne jakaa, turhaan kaunistella asioita :D Ihanaa, onnea sinne odotukseen!

      Poista