tiistai 14. lokakuuta 2014

3kk neuvola

Torstaina Oliver onkin jo runsaat kolme kuukautta vanha ja tänään meillä oli kolmen kuukauden neuvola.

Mitat(suluissa 15.9):
Paino: 5190g (4500g)
Pituus: 57,5cm (54,5cm)
Päänympärys: 38,4 (37,2)

Neuvolatädin merkinnät:

"Juttelee" vastavuoroisesti. Hymyä väläyttää. Hyvä ikäänsä vastaava kehitys. 
Ei viihdy vatsallaan/harjoitusta pitäen. Kasvaa hyvin.


Puhuttiin myös kuinka soseet voidaan aloittaa kuukauden kuluttua, Oliverille annettiin suun kautta annettava rotarokote sekä kaksi muuta pistoksella. Oliverin ilme rokotteiden jälkeen oli kuin oltaisi oikeita Juudaksia kun tuotiin pikkuinen rokotettavaksi. Yllättävän vähän aikaa minimies kuitenkin itki ja leppyi melkein samantien, onneksi, koska se on sydäntäsärkevää kun toinen parkuu.

Meidän kolme kuukautta vanha pötkylä harjoittelee kovasti nauramista, nukkuu vähän väliä 10-12h yöunia, seuraa kovasti omia nyrkkejään, ääntelee tyytyväisenä, lipittää maitoa hieman alle litran vuorokaudessa, pulauttelee minkä kerkiää, matkii ilmeitä sekä ääntelyitä ja kiukuttelee kovatahtoisesti jos jokin ei ole hyvin.

Sitähän sanotaan että kolmesta kuukaudesta eteenpäin alkaa vauvan kanssa helpottamaan mutta totta puhuakseni ei ekat kolme kuukauttakaan ole todellakaan ollut mitenkään erityisen voimia vievää. Meillä on aikuisten oikeasti todella rauhallinen pikku möllykkä joka ei turhia kiukuttele.
Kohta mä lähden viisikiloisen vauvani kanssa moikkaamaan kummipoikaani ja hänen ihanaa äitiänsä, oikein syksyistä tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti