torstai 7. toukokuuta 2015

Toiminta torstai

Päätin pitkästä aikaa toteuttaa meidän päivä postauksen kuvien kanssa ja tässä se tulee, meidän melkein tavallinen torstai päivä.

8:00 Oliver herää ja nostan pienen ilopillerin pois sängystä. Poikamme on kova hymyilemään aamuisin ja huuteleekin seuraavat kymmenen minuuttia heitä. Vaihdan vaipan ja syötän aamupuuroa mansikkasoseen kera. Vielä puoli pulloa maitoa ja poika on täynnä.

Saan melkein heti uudestaan vaihtaa räjähtäneen vaipan jäbältä ja vaihdan samalla pojalle päivävaatteet ylle. Nostan Oliverin kävelytuoliin ja alan siivoamaan pikaisesti asuntoa sillä Jemppu ja Kaapo ovat jo matkalla meille. Oliver häärää tapansa mukaan jaloissa kun yritän imuroida pahimpia pölyjä.

9:30 Jemppu ja Kaapo pääsevät meille asti ja molemmat lapset touhuavat minkä kerkeävät. Oliver on löytäny maton joka on kiinnostavampi kuin mikään muu lelu taikka ihminen ja Kaapo raahaa tapansa mukaan joka ikisen lelun Oliverin huoneesta olohuoneeseen. Juodaan Jempun kanssa batterya, juorutaan ja naureskellaan lasten leikeille.

10:45 laitan Oliverin päiväunille pihalle. Jemppu ja Kaapo lähtevät hieman 11 jälkeen ja ehdin juuri syödä Jonden tekemän leivän ja selata hetkisen facebookia kun Oliver jo herääkin. Tiedän jo että hieman yli puolen tunnin päiväunet eivät todellakaan riitä ja jäbä on kiukkuisen oloinen, kiukkuisuus varmistuu vielä samalla kun vaihdan vaipan, käninä sen kuin yltyy kun estän poikaa kääntymästä mahalleen.

12:00 syötän vauvallemme lounaan. Syöttäminen on viime aikoina ollut haastavaa ja niin se on nytkin, epäilen taas vaihteeksi hampaiden tuloa. Pelleilen, laulan ja teen namnamnam-ääniä jotta saisin pojan syömään lautasen tyhjäksi. Maitoa Oliver jaksaa juoda vielä kokonaisen pullon ja kiukkuisuus on tiessään.

12:30 päätän että lähden ostamaan itselleni treenitrikoot. Puen Oliverin haalariin ja heitän itselleni hupparin sekä takin päälle ja eikun bussipysäkille. Taka-ajatuksena olisi että poikamme nukahtaisi uudestaan mutta turha toivo. Ulkoilulla on kuitenkin hyvä vaikutus ja poika hihkuu HEEEJEE niin että koko bussi raikaa. Löydän Stadiumista itselleni mieleiset trikoot sekä kaiken lisäksi treenitopin, täydellistä! Ruokakaupassa pitäisi myös käydä mutta koska kaupan ja minun välissä on ahdisteleva vakuutusmies, päätän vain suunnata kotiin.

13:30 ollaan kotona. Vaihdan vaipan ja mennään Oliverin huoneeseen leikkimään. Bambikin hyppää sohvalle seurailemaan touhuja, kääntelemään kuonoansa pois kamerasta sekä murahtelemaan pihalla kulkeville ihmisille.

14:30 annan pullon maitoa välipalana, vaihdan haisevan vaipan ja laitan pojan untenmaille. Ehdin itse syödä lounasta jonka jälkeen painun hetkeksi takapihalle istuskelemaan, miettimään puutarha suunnitelmia ja leikkimään Bambin kanssa. Onneksi kesä on koko ajan lähempänä ja lähempänä.

15:45 Jonde tulee kotiin töistä ja samalla ovenavauksella tulee Jonden äitikin. Oliver herää päiväunilta sopivasti ja minä ja Jonde suunnataan "treffeille" syömään kun Jonden äiti jää hoitamaan vauvaamme.
Käydään syömässä Ravintola Retrossa mihin meillä on jo jonkin aikaa ollut käyttämätön lahjakortti. Hetken aikaa sulatellaan ruokaa jonka jälkeen käydään vielä ruokakaupassa ostamassa soseainekset sekä tietenkin pepsiä ja kahvia.

17:40 tullaan kotiin ja vastassa on pirteääkin pirteämpi lapsi ja vielä innokkaampi koira. Jonden äiti suuntaa kotiin päin ja me jäädään leikkimään Oliverin kanssa.

19:00 Jonde vaihtaa Oliverilta vaipan ja syöttää iltapuuron samalla kun mä siivoan keittiön. Tunnin verran vielä köllötellään kolmistaan sängyllä, Oliver juo iltamaidon sekä pesee hampaat.


19:50 vaihdetaan vielä kuiva vaippa ylle ja laitetaan poika yöunille sillä väsymys alkaa ottaa vallan. Hyvän yön halit ja pusut, tutti suuhun ja untenmaille, heihei!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti