perjantai 11. syyskuuta 2015

Perjantai kellotettuna

8:50 Havahdun hereille ja käyn kurkkaamassa Oliveria, poika tuhisee vielä tyytyväisenä. Istun hetkeksi keittiön pöydän ääreen ja yritän saada silmiä kunnolla auki. Väsyttää ihan liikaa sillä olen taas herännyt keskimäärin kymmenen kertaa yöllä laittamaan pojalle tutin.

9:25 Oliver herää, vaihdan vaipan ja istutan syöttötuoliin. Aamupuurosta menee puolet naamaan ja loput pöydälle. Soseen lopun poika sentään syö hyvillä mielin. Juodaan vielä maitoa, pestään hampaat, petaan sängyn ja puetaan päälle.

10:10 Avataan ulko-ovi ja lähdetään viemään Bambia lenkille. Reipas 40:n minuutin lenkki piristää kummasti vaikka kiristelenkin hampaita koska koira on uhmakkaalla päällä ja pistää pakin päälle aina kun pitäisi liikkua.

10:50 Ollaan takaisin kotona. Siivoan keittiön sekä leikitään hetki pallomeressä ja palikoilla kunnes Jonden isä tulee yllätysvisiitille. Jonden isä leikkii Oliverin kanssa joten mä saan rauhassa laitettua pojalle lounaan valmiiksi.


11:35 Jonden isä lähtee ja on lounasaika. Kanakastiketta, perunamuussia ja kukkakaalia. Saan taas puolet annoksesta syötettyä jonka jälkeen alkaa ruoalla pelleily. Annan lautasen ja lusikan hetkeksi lapselle itselleen mutta kun siitäkään ei tule muuta kuin ruoan viskomista päätän että lounas on nyt syöty.

12:15 Vaihdan vaipan ja laitan pojan päiväunille. Keitän itselleni "aamukahvit", annan Bambille ruokaa jonka jälkeen istun koneelle tietäen että ainakin seuraava tunti on omaa aikaa. Ehdin jopa hetkeksi uppoutua TAAS uusimpaan projektiini, koirankoulutus oppaiden lukemiseen.



14:10 Oliver herää. Vaihdan pojan vaipan, imuroin kämpän ja leikitään hetki ennen kuin puen pojalle ulkovaatteet päälle. Päästän vielä Bambin hetkeksi pihalle ennen kuin lähdetään.

15:05 Lähdetään kävelemään kauppaan ostamaan maitoa. Syksyllä en voi muuta sanoa kun että onpas maailma kaunis! Kävellään hiljalleen takaisin kotiin, Oliver osoittelee autoja ja puita hokien "unkka" ja kerron aina mikä tietty asia on.

15:45 Ollaan kotona ja laitan pojalle ruoan valmiiksi. Syötän samaa kuin lounaalla ja nyt ruoka uppoaakin jo paremmin. Leikitään vielä tunnin verran ennen kuin Jonde tulee kotiin.



16:50 Jonde tulee kotiin töistä. Pälätellään hetki ennen kuin Jonde lähtee kauppaan. Laitan Oliverille Pikku Kakkosen päälle mutta jätkää kiinnostaa enemmän kiipeillä syöttötuoliin tai repiä keittiön laatikoista tavaraa lattialle. Halaillaan ja nauratetaan toisiamme Oliverin kanssa sekä "luetaan" kirjaa.

18:15 Kylvetän Oliverin. Venytän kylpyhetkeä puoleen tuntiin sillä poika alkaa olla kiukkuinen sekä väsynyt ja kylvyssä lapsi viihtyy hyvin.

18:50 Syötän pojalle iltapalan. Sekoitan hedelmäsosetta maustamattomaan jugurttiin ja saan lapsen syömään lautasen tyhjäksi, ensimmäistä kertaa tänään. Poika riehuu vielä hetken täydellä mahalla ja kylvynraikkaana, Jondekin tulee kotiin kaupasta ja saa lapsen kiemurtelemaan naurusta.

19:30 Pestään hampaat, sanotaan hyvät yöt ja Oliver menee yöunille, tai ainakin pitäisi mennä. Lapsi pölisee omiaan vielä kymmentä vaille mutta eiköhän kohta nukahda. Mä alan tekemään ruokaa jotta saan itse myös vatsan täyteen, hyvää yötä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti