torstai 29. joulukuuta 2016

KIINTEIDEN SYÖMINEN

Noel on nyt maistellut kiinteitä vähän päälle kuukauden vaihtelevalla menestyksellä. Ekalla kerralla jaksoin vähän alle viikon yrittää mutta luovutettiin kun syöminen ei selkeesti kiinnostanut. Pidettiin viikon tauko ja kokeiltiin uudestaan, huonolla menestyksellä. Pidettiin taas päälle viikon tauko ja kolmas kerta toden sanoi. Pikku suu ei työntänytkään sosetta enää pois ja suu aukesi jo paremmalla menestyksellä lusikalle. Olin taas laiska hetken ja taukoa kiinteiden osalta tuli muutama päivä. Sitten se alkoikin sujua ja nykyään vauvamme avaa suuta sekä nielee soseen kuin vanha tekijä. 


Tänään kokeiltiin syöttötuolia viitisen minuutin ajan. Noel istuu siinä jo melko hyvin mutta taidan kuitenkin odottaa vielä kunnes valmiudet itse istumiseen löytyy kokonaan. Selkä pysyi kyllä hyvin suorassa mutta oli jotenki vielä hurjan näköstä niin sylissä tai sitterissä syöttäminen taitaa olla the thing. 

Tänään maistettiin ekaa kertaa korvikkeeseen tehtyä kaurapuuroa joka upposi hyvin pienokaiselle ja takasi kahden tunnin päiväunet aamupäivällä. Tästä lähtien aloitetaan aamu ensin maidolla ja sitten puurolla jotta saan sen varmasti nyt rutiineihin mukaan. Tähän asti ollaan syötetty sosetta vain kerran päivässä.

Tällä hetkellä ollaan maisteltu:

Bataattia
Kesäkurpitsaa
Kukkakaalia
Perunaa
Porkkanaa
Luumua
Persikkaa
Omenaa
Mustikkaa
Jauhelihaa
Kaurapuuroa


Mä lisäilen syöntikertoja pikkuhiljaa päiviin mukaan. En viitsi lisätä kaikkea nopeasti ettei vatsa mene sekasin mutta ainakin vielä ollaan vältytty miltään reaktioilta. Kunhan jauhelihasta tehdyt soseet loppuvat ajattelin tehdä kanaa ja huomenna maistellaankin avokadoa. Onhan tää kivaa kun lapsi oppii syömään erilaisia juttuja ja saan taas tehdä soseita pakkaseen mielin määrin. Tämä on vaan vaikeempaa saada rutiineihin mukaan kun pitäisi ajatella myös esikoisen ruokia ja omia syömisiä mutta eiköhän se tästä, varsinkin sitten kun Noelin voi kunnolla ottaa pöytään mukaan istumaan muutakin kuin sylissä ja voidaan kunnolla kokeilla myös sormiruokailua! 

Nyt mä menen tekemään itselleni iltapalaa ja toivon että pikku sosesyömäri simahtaa kohta, hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti