keskiviikko 7. joulukuuta 2016

KIRJAT KUNNIAAN

Mä en ole ikinä ollut varsinainen lukutoukka. Kun sitten innostun lukemaan, luen yleensä kirjan päivässä tai parissa ja unohdan taas kirjojen olemassaolon kuukauden päiviksi. Nyt kuitenkin on tilanne eri. Halu lukea on suuri mutta aikaa ei tunnu löytyvän. Olen jumittanut samaa kirjaa nyt viikon verran enkä ole päässyt kuin yhdeksänkymmentä sivua eteenpäin. Musta on kuitenkin kiva että on jotain mihin uppoutua jos sellainen hetki vain suodaan tässä pikkulapsi arjessa. Mun mielestä lukemisen jalo taito on kuitenkin tärkeä asia eikä kirjojen lukemista voi oikeestaan verrata mihinkään muuhun. Haluan myös opettaa pojilleni että on olemassa muutain kuin telkkari, puhelimet, äänikirjat, ipadit ja tietokoneet. Tämän takia kirjasto lukemattomine kirjoineen on ihan mahtava juttu.


Me luetaan Oliverin kanssa aika paljon. Luetaan joka ilta iltasatu, lainataan kirjastosta kirjoja sekä tilataan vaukirjalta aina välillä paketteja jos ne sattuvat olemaan kivoja. Lukuhetket ovat kivaa läsnäolemista ja hyvä tapa opetella yhdistämään sanoja tavaroihin ja muutenkin oppia laajempaa sanavarastoa kuin pelkästä puhekielestä. Oliver puhuu kyllä jo sujuvasti pitkiäkin lauseita ja odotan innolla että milloin lapsi oppii lukemaan, siihen asti mä luen pojalle päivittäin.


Noelillekkin luen välillä kirjoja, meillä on tallessa kaikki kirjat Oliverin vauva-ajoilta ja niitä on kiva tutkia. Pehemeät rapisevat kirjat ovat suosiossa vauvallamme tällä hetkellä. Oliver taas jaksaa "lueskella" jo itsekseenkin ja kertoo mitä miltäkin sivulta löytyy. Oliver on myös selkeästi kiinnostunut kirjoista, erityisesti auto- sekä maisa-kirjat iskevät esikoiseemme tällä hetkellä.
Mä pyrin käymään kirjastossa kerran viikossa jotta saadaan vaihtelua lastenkirjoihin mutta täytyy myöntää että välillä olen hieman laiska sen suhteen. Tänään onneksi jaksettiin lähteä kirjastoon ihan ajan kanssa ja lainattiin neljä uutta kirjaa.



Mulla on omasta lapsuudesta jäänyt vahvasti mieleen reissut kirjastoon ja miten kivaa oli saada lainata uusi kirja. Muistan edelleen Kivenlahden kirjaston tuoksun mikä iski kun oven avasi. Muistan myös pikku pöydät ja tuolit millä istuttiin ja luettiin kirjoja siskojen kanssa. Haluan luoda lapsilleni yhtä lämpimiä muistoja kirjojen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti