perjantai 23. tammikuuta 2015

6kk neuvola

Tänään käytiin koko perheen voimin neuvolassa. Oliver oli taas kasvanut tasaista tahtia ja tällä kertaa ei saatu koko aikaa kuulla kuinka pienikokoinen vauvamme onkaan, tosin neuvolatäti kyllä pariin kertaan sanoi "kyllähän vauvojen pitää kasvaa omaa tahtia, vaikka olisikin vähän pienempi, joo omaa tahtia vaan". Mua kuitenkaan ei jäbän "pienikokoisuus" haittaa ollenkaan, itse oli saman mittainen puolen vuoden iässä, ja koska vauvamme kehitys kulkee eteenpäin normaalisti en mä ala huolestumaankaan.

Tässäpä puoli vuotiaamme mitat, suluissa viiden kuukauden:

Paino: 6800g(6325g)
Pituus: 64,5cm(62,5cm)
Päänympärys: 42,1cm(41cm)

"Juttelee hienosti vastavuoroisesti. Osaa kääntyä hyvin. Kiinteät ruuat maistuvat, ämk2, D-vit. Kasvaa edelleen symmetrisesti. Yöt nukkuu hyvin."


Mitä muuta meidän puoli vuotias jäbä sitten osaa? Vaikka ja mitä. Pungerretaan istumaan aina kun vaan pääsee, tätä tapahtuu siis sylissä sekä sitterissä, komentaa meitä vanhempia, ja varsinkin koiraa, juttelee päivät pitkät, taputtaa esim. pöytää, naamaa, koiraa, kaikkea mihin käsi vain osuu, liikkuu pyörimällä selältä mahalle ja mahalta selälle, yrittää ryömiä ja nousta konttausasentoon, tosin se jää vielä yrittämisen puolelle, syö innokkaana soseita, nauraa paljon, heittelee tarkoituksella leluja kädestä lattialle, läiskii vedellä kylvyssä, tarttuu varpaista kiinni, repii hiuksia ja tekee meistä vanhemmista maailman onnellisimmat. 

Mä en voi uskoa että jo puolen vuoden päästä meidän pikkuinen bebemme on jo yksi vuotias. Mä en varmaan pysy perässä että mitä kaikkea uutta Oliver oppii vielä puolenkin vuoden aikana, ehkä vielä pitäisi nauttia tästä ajasta kun jäbä pönöttää vain paikoillaan leikkimatolla pitäen hööhöö ääntä samalla kun yrittää potkia itseänsä eteenpäin, kohta huomataan että vauva onkin ryöminyt sohvan alle ja ties minne kaikkialle. 
Kivaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti