Maanantaisin suunnittelen myös yleensä viikon ruoat valmiiksi jotta tiedän mitä ostan, maanantaina teen siis luonnollisesti myös kauppalistan. Mä olen meidän perheessä nykyään se joka tekee ruoat joten mä myös yleensä päätän ne, ennen oli toisin päin. Mä uskon että osaan aika hyvin päättää ruokia mistä jokainen tykkää, välillä jos kokeilen jotain uutta saattaa mennä huti mutta ei kyllä usein. Kysyn kyllä myös Jondelta että mitä mieltä työtä puurtava mies on ruokalistasta tai olisiko jotain toiveita, en mä halua myöskään mikään diktaattori olla ruokalistan suhteen.
Mä teen joka päivä suurin piirtein uuden ruoan. Syödään edellispäivän päivällistä vielä lounaaksi ja päivälliseksi on aina uusi ruoka. Mulle on myös tärkeetä että lautaselta löytyy salaattia, vähintään edes kurkkua leikattuna viipaleiksi. Uuden salaatin teen noin 2-3 kertaa viikossa. Suolaa en myöskään käytä juuri ollenkaan. Makkaraa yritän käyttää enintään kerran viikossa, jauhelihasta teen useamman ruoan, samaten kanasta. Perjantaisin on yleensä keittopäivä. Ollaan myös koskenlaskijan suurkuluttajia. Välillä on vaikeeta keksiä uusia ruokia ja tuntuu että samat junnaa uudestaan listalla joka viikko. Alle tulee meidän tämän viikon ruoat, aika tyypillinen ruokaviikko!
MAANANTAI
Koskenlaskijamureke käärittynä pekoniin + kermaperunat + porkkanaraaste/sienisalaatti
TIISTAI
Aurakanakiusaus + porkkanaraaste
KESKIVIIKKO
Lasagne + fetasalaatti/sienisalaatti
TORSTAI
Kermakinkkupasta + fetasalaatti
Perjantain lounaaksi käytin torstain kinkkupastan jämät ja tein pastasalaatin.
PERJANTAI
Siskonmakkarakeitto + ruisleipää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti