sunnuntai 1. tammikuuta 2017

VUODEN VAIHDE

Meidän uusi vuosi sujui rauhallisissa merkeissä kotona. Päivällä kokkailtiin, leikittiin, katseltiin elokuvaa sekä siivottiin. Jonden veli tyttöystävineen tuli meille yöksi ja vietettiin ilta pelailemalla ja bongailemalla ilotulituksia. Alettiin syömään kuuden aikaan, tarjolla oli perinteen mukaan nakkeja sekä perunasalaattia ja uutena lisänä makaronisalaattia, taidan tehdä tästäkin joka vuotisen lisän uuden vuoden ruokapöytään. Jälkkäriksi olisi ollut brownies kermavaahdon kera mutta ainoa joka niitä söi ruoan jälkeen oli Oliver, me muut oltiin sen verta täynnä.




Oliver meni yöpuulle jo hieman ennen kahdeksaa eikä jäbä tainnut nähdä yhtäkään rakettia. Noelkin nukahti kahdeksan aikaan illalla ja me alettiin pelaamaan Trivial Pursuitia. Ilta sujui mutkattomasti pelaillen aina siihen asti kunnes kello oli viittä vaille kaksitoista. Noel oli jo pari kertaa herännyt aiemmin eikä uni suostunut palaamaan takaisin väsyneisiin silmiin. Oliver heräsi myös juuri ennen puoltayötä ja mä vietin vuoden vaihteen samalla tavalla kuin varmaan koko tämän vuodenkin, hypin nukuttamassa poikia vuorotellen. Yritettiin skoolata pinkillä skumpalla siinä nukutusten välissä ja Jonde yritti pitää jonkinlaista puhetta mutta koska se oli liian pitkä meni multa puolet ohi kun kävin katsomassa vuorotellen nyyhkivää Oliveria ja innoissaan hihkuvaa Noelia.




Oliver tuli meidän sänkyyn "nukkumaan" kahden maissa ja mulla meni vielä puolitoista tuntia saada poika oikeasti nukkumaan, esikoisemme oli sitä mieltä että yöllä ei nukuta vaan pompitaan sängyssä. Tavallaan tämä uusi vuosi todisti mulle että en mä haluaisi viettää uutta vuotta kenenkään muun kanssa kuin perheeni, vaikka ilta ja yö menikin suurimmaksi osaksi poikien nukuttamisessa ja hyssyttelyssä en osannut ajatella muuta kuin että onneksi en ole jossain ulkona juhlimassa vaan antamassa pojille tuen ja turvan rakettien paukutellessa talon yläpuolella.

Tänään me taidetaan ottaa ihan rennosti ja mennään myös tapamme mukaan vanhemmilleni syömään illemalla. Mä toivotan kaikille oikein hyvää tätä vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti