maanantai 21. maaliskuuta 2016

Neuvola 23+2

Aamulla oli kasvavan mahan neuvola. Sain kelaa varten raskaustodistuksen ja ajan isyydentunnustukselle. Ihan mahtavaa että sen voi hoitaa nykyään neuvolassa ja ennen vauvan syntymääkin.  

Painonmuutos/viikko: 394g
RR: 105/74
Pissa: puhdas
Hemoglobiini: 123
Syke: ++
Liikkeet: ++

Enää ei näköjään kerrota paljonko vauvan sykkeet ovat enkä mä ole niitä tajunnut kysyäkään, ei niillä sinänsä niin väliä olekaan, kunhan ne kuuluu.
Vauva on myös löytänyt mun kylkiluut ja pari kertaa onkin tullut jo ikävän tuntuista monotusta. Musta tuntuu että tuolla mahassa kasvaa joku superpitkä ja supervahva vauva joka kasvaa viikkoihin nähden hurjaa vauhtia. Oliverista en tosissaan tuntenut näin hyvin liikkeitä vielä tässä vaiheessa ja tämä mahassa hengaileva vauva saa jo koko mahan heilahtelemaan. Jopa Jonde meinasi eilen säikähtää kun vauva kaikella voimalla potkaisi kättä päin.

Neuvolatäti kertoi mulle että vikoilla viikoilla olevassa neuvolalääkärissä ultrataan vielä ja tarkistetaan että vauva on varmasti pää alaspäin. Tää on ihan huippu juttu sillä Oliverista ei kolmatta ultraus kertaa ollut, miten jännää päästä näkemään vielä kerran vauva ennen kuin se syntyy.


Vauvasta taaperoon. Meillä on menossa operaatio tutista luopuminen Oliverin kanssa. Kaikki tutit lensi roskiin paitsi yksi mistä leikkasin tutinpään pois. Eilisille päiväunille meno meni helposti, yöunille Oliver nukahti 45:ssä minuutissa ja tämän päivän päiväunille taas noin viidessä minuutissa. Poika nukkuu tosin päikkärit vaunuissa joten heiluttaminen tekee siitä helppoa. Poika heräsi muutaman kerran yöllä itkemään mutta nukahti nopeasti uudestaan. Saa nähdä kuinka kauan meillä menee tänä iltana mutta ei auta muu kuin pitää kova pää, ainakaan tulevaisuudessa ei tule mitään purentavikoja tutin takia.

2 kommenttia:

  1. Oho eksyin ekaa kertaa ja pitää kyllä jäädä seuraileen, mulla tänään 23+3 ja kakkosta meilläkin odotellaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sit mennään ihan samoilla! Kiva et löysit blogin! :D

      Poista