perjantai 13. toukokuuta 2016

NEUVOLA 30+6

Tää raskaus oikeesti vaan hujahtaa silmissä. Jotenki ihan epätodennäköstä että laskettuun aikaan on vaan muutama päivä yli kaksi kuukautta. Tää on mennyt ihan hurjan nopeesti, tosin syynä on varmaan se että Oliver pitää kiireisenä, en mä ehdi pahemmin ajatella tätä raskautta, maha kulkee mukavasti tässä mukana.

Tänään oli siis pitkästä aikaa neuvola. Viime neuvola oli viikoilla 23+2, eli vähän alle kaksi kuukautta sitten.

Mitat(suluissa edellis kerran 21.3):

Pissa: Puhdas
Paino: +300g/viikko
RR: 102/63 (105/74)
Hb: 116 (123)
Sf-mitta: 27cm
Sydämen syke: ++
Liikkeet: ++

Painoa on nyt tullut 5,6kg yhteensä koko raskauden aikana, toivottavasti nousu pysyisi jatkossakin maltillisena. Hemoglobiini alkaa hipomaan alarajoja mutta katsotaan korjaantuuko se itsestään, mä en mielelläni syö rautatabletteja sillä ne aiheuttavat mulle äärimmäisen pahan olon. En myöskään tunne oloani mitenkään voimattomaksi. Vauva on kääntynt raivotarjontaan ja kylkiluut saavat osumaa. Poitsun hikkakin tuntuu mukavasti alavatsalla ja saa mulle aikaan pissahädän. Toivottavasti ei tuosta enää käänny toisin päin. Sf-mitta on alakäyrillä mutta niin se oli Oliveristakin, lapsiveden määräkin on normaali joten syytä huoleen ei ole. Jondekin oli mukana neuvolassa ja saatiin samalla isyys tunnustettua, ihanaa että siitä on tehty nykyään noin helppoa! 

Tää raskaus on tähän asti ainakin ollut helppo, ihan niin kuin ekakin. Toivottavasti saisin nauttia tästä ihan loppuun asti ilman suurempia vaivoja. Varattiin lopuksi vielä lääkärille aika kesäkuun puolivälille, siellä sitten ultrataan että vauva varmasti on raivotarjonnassa. Varattiin myös loput neuvolakäynnit kahden viikon välein aina heinäkuun lopulle asti, tää raskaushan alkaa olemaan taputeltu juttu, jännää kuin mikä!



Mä nautin hetken rauhasta kun Oliver nukkuu päiväunia uusissa rattaissaan. Onneksi tänään on perjantai, saadaan taas viettää aikaa ilman Jonden töitä. Viikonlopun alkuja!

2 kommenttia:

  1. ihana masu! Täällä tänään 31+0 ja kiloja on tullut 11 :D aurinkoista loppuodotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No mut kiloja kuuluuki tulla raskauden aikana jonkin verran! Sitä samaa sinnekki! :)

      Poista