keskiviikko 17. elokuuta 2016

KAKSI LASTA SOIKOON

Meillä oli eilen tosi hektinen päivä. Jonde oli taas töissä ja mun oli taiteiltava molemmat lapset samana päivänä muskariin sekä neuvolaan. Mä jännitin jo vähän edellisenä päivänä että miten se sujuu mutta kunnialla selvittiin, sateesta huolimatta.

Aamulla heräsin ajoissa että ehdin käydä suihkussa sekä juoda kupin kahvia. Onneksi Oliver on jo sen verran omatoiminen että osaa leikkiä itsekseen eikä koko ajan tarvitse olla keksimässä tekemistä. Sain jollain ihmeen kaupalla molemmat pojat sekä itseni ajoissa valmiiksi ja lähdettiin kävelemään sateessa muskariin. Onneksi vauva nukkui koko muskarin ajan joten pystyin keskittymään Oliveriin, pojalla kesti nimittäin hetki taas lämmetä uudelle ryhmälle, vikat viisi minuuttia poika tosin jo osallistui lauluihin hyppimällä.


Kotimatkan Oliver taittoi kävelemällä ja pomppimalla vesilätäköissä. Sen takia meillä tuli hiukan kiire kotiin syömään lounasta sillä neuvola-aika oli jo kahdelta. Kun päästiin kotiin muskarista vauva heräsi huutamaan nälkäänsä, Oliverin lounas sai siis odottaa hetken. Onneksi pojalla riitti kärsivällisyyttä odottaa pikkuveljen syömisen ajan. Tekaisin nopeasti meille munakkaat, syöminen kesti juuri sen verran että puettiin taas sadevaatteet päälle ja lähdettiin bussilla neuvolaan.



Molemmilla pojilla oli neuvola-aika. Juteltiin tädin kanssa tunnin verran ja mun on pakko sanoa että mä tykkään meidän nykyisestä neuvolatädistä ihan super paljon. Tuntuu kuin hänelle voisi sanoa mitä tahansa ilman että saa tuomitsemista osakseen.

Oliverin mitat (suluissa 1,5v mitat)

Paino: 10,65kg (9370g)
Pituus: 83,6cm (78,1cm)
Päänympärys: 47,3 (46,1)

"Touhukas, iloinen poika. Kasvu etenee tasaisesti. Kehittyy hyvin. Pallolla pelaa, autot kiinnostaa, osallistuu mielellään mm. ruoanlaittoon. Arki sujuu hyvin. Omaa tahtoa alkaa löytyä"

Juteltiin muunmuuassa Oliverin nukkumaanmenosta, uhmasta sekä siitä miten pikkuveli on otettu vastaan. Seuraava käynti onkin sitten 3-vuotiaana jolloin saadaan myös seuraavat rokotukset, en odota kyllä yhtään.

Vauvan mitat (suluissa 3.8.)

Paino: 4540g (4130g)
Pituus: 55,6cm (54,5cm)

"Suloinen poika. Paino nousee upeasti, saa korviketta n. 900mlvrk. Iho siisti. Iltaisin vatsavaivaa."

Vauvalla seuraava käynti on lääkärineuvola joka on tämän kuun lopussa. Musta tuntuu että koko ajan ravataan jossain tarkistamassa jotain mutta kuuluhan se tähän vauva-arkeen. Eilen vauveli väläytti myös ensimmäisen hymynsä, voi että sydän sulaa kun kaiken sen känkkäränkkäilyn keskellä näkee että toinen on joskus tyytyväinen!



Tänään olikin jo astetta rennompi päivä, Jemppu kävi aamusta kahvilla, me käytiin vauvan kanssa tapaamassa yhtiä facebook ryhmäläisiä sekä käytiin leikkipuistossa koko perhe. Huomenna olisi tarkoitus mennä Jempulle kahville ja siitä ostamaan Manduca-kantoreppu. Mä veikkaan että se helpottaa kovasti vauvan kanssa touhuamista sillä pikkuinen viihtyy melkeinpä ainoastaan sylissä pystyasennossa, jää nähtäväksi. Nyt mä juon mun batteryn loppuun ja suuntaan hetkeksi takapihalle leikkimään Oliverin kanssa. Keskiviikoon jatkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti