maanantai 15. joulukuuta 2014

5kk neuvola

Huomenna pikku jäbä on viiden kuukauden ikäinen ja tänään meillä oli neuvola. Oliver sai kolme eri rokotusta, yksi suun kautta ja kaksi pistosta, 30 sekunnin rääkymisen jälkeen vauva rauhottui sylissä ja näytti hyvin loukkaantuneelta, pikku reppana!

Neuvolassa käskettiin lisäämään soseiden määrää kahteen kertaan päivässä sen yhden kerran sijaan jotta korvikkeen määrä vähenisi. Sormiruokailukin voidaan aloittaa ja keskiviikkona menenkin kauppaan ostamaan muun muuassa maissinaksuja, mustikoita ja muita millä voi sormiruokailun aloitella, kertokaa toki kokeneemmat vinkkejä mitkä on koettu suosituiksi vauvojen keskuudessa, mä oon vielä sen verran pihalla etten tiedä mitä antaa, hah.

Jäbä kasvaa vi3eläkin "omalla käyrällä" neuvolan mukaan. Pituuskasvu laahaa kuullemma hälyttävillä käyrillä ja meneekin konsultaatioon neuvolalääkärin kanssa. Täti kuitenkin lisäsi että kasvu on tasaista, Oliver on aina ollut hieman pienempi vauva, joten ei syytä huoleen, vaikka toki mä silti vähän huolestun että miksi minimies on niin mini. Tässäpä mitat(suluissa 4kk mitat):

Paino: 6325g (5770g)
Pituus: 62,5cm (60cm)
Päänympärys: 41cm (40cm)

"Terhakka seurusteleva poika. Kasvaa symmetrisesti omaa tahtiinsa. 5kk rokotteet annettu. Kääntynyt selältä vatsalleen. Tarttuu leluun ja vie suuhun. Kiinteitä ruokia lisätään. D-vit. käytössä. Äidinm. korviketta n. 7dl/vrk."


Kaiken kaikkiaan jäi taas hyvä maku suuhun neuvolasta, tätyli sanoi vielä ennen lähtöä että "hyvin hoidatte pikkuista, sen kyllä huomaa". Saattaa olla että sanoo kaikille mutta kyllähän se mieltä lämmittää kuitenkin. Nyt juon vihdoinkin aamukahvini loppuun, kivaa viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti